BAKGRUND

JanssonData är en Apple-specialist i Helsingborg som beslutade att starta ett nytt affärsområde inom sin verksamhet. I takt med att den digitala undervisningen ökar såg de behovet av att ladda och förvara surfplattor och datorer på ett enkelt, säkert och smart sätt. Med det nya varumärket iPadförvaring vill man tillgodose skolornas och mer specifikt elevernas behov av smarta möbler. Som generalagentur för Zioxis skolmöbler i Sverige ville man etablera sig på ett nytt område.

UPPDRAG

Vårt arbete låg i att bearbeta och öka försäljningen genom kommunikation i befintliga kanaler med hemsidan i fokus. Vi arbetade fram en kommunikativ strategi för att optimera deras köpflöde genom tydliga budskap och intresseväckande innehåll. Detta gjorde vi för att påvisa kundnyttan på ett okomplicerat sätt och göra besöket på hemsidan mer användarvänligt.

SÅ GJORDE VI

Vi arbetade fram konceptet ”Smartare möbler för det digitala klassrummet” för att behålla målgruppens intresse vid första anblick. Det inkluderade att skriva engagerande texter, ta fram genomtänkt design och ta bra tillhörande bilder. Vi skapade en film för att fånga, behålla och förvalta målgruppen som påvisar att möblerna används och fungerar i verkligheten. Alla instanser genomfördes med ett tydligt syfte att konvertera intresse till köp.

RESULTAT

JanssonData såg en successiv ökning i sin försäljning under den senare delen av 2016. Under 2017 har försäljningen hittills öka 16 gånger mot motsvarande period förra året. Samarbetet fortlöper med nya produkter i sortimentet och nya lösningar att bygga intressant kommunikation kring.

blog image
blog image