Nytt träningspulver – 79% protein från äggvita.

Att träna och må bra får ett allt större fokus och att ägg är ett av våra mest näringstäta livsmedel är välkänt. Helt Ärligt – Äggvitepulver ska ses som en ny möjlighet komma åt äggvitans rika proteininnehåll men där man slipper tillagningen som ett vanligt ägg i skal kräver. Målgruppen för produkten är de hälsosamt aktiva och som söker ett naturligt proteintillskott. Högkvalitativt protein

– Via pulver från äggvita kan aktiva nu komplettera drycker eller måltider med dess högkvalitativa protein, detta gör vår produkt unik, säger Christer Rosén, livsmedelsforskare och produktutvecklare på Kronägg.

 

Perfekt för en shake eller smoothie.

-Vi ser att vårt pulver främst kommer att användas i shakes eller smoothies och då äggvitan har naturligt låg smak och passar därför mycket bra som smaksatt pulver, säger Marcus Lindström, försäljningschef och lanseringsansvarig på Kronägg.

 

Därför ska vi äta äggvita

Äggvita är nyttigt för oss eftersom det innehåller högkvalitativt protein, med ett högt innehåll av essentiella aminosyror inklusive BCAA som vi måste få i oss via kosten eftersom kroppen inte själv kan producera dessa proteinets byggstenar.

Helt Ärligt - Ägg i pulverform
blog image
blog image