CLOSE

ABOUT ME

Our external advisory board, this year consisting of 24 experts from 20 leading global research organizations.

READ MORE

RATAD AV MÅNGA ELLER ÄLSKAD AV FÅ?

Det är en helt vanlig höstdag på den engelska landsbygden. Paret har vädertåliga kläder och stövlar, för även om det inte regnar just nu kan det komma en skur även under den korta promenaden. Labradoren som springer bakom paret är sällskapshund, men används även vid jakt. Mannen bär hundens koppel i handen. Kopplet är ett av marknadens kortaste. Det behöver inte vara längre, det bärs ändå mest av ägaren i handen än på hunden. De bor på landet och där går hundar fria. Muren längs vägen avslöjar att här börjar eller slutar en stor fastighet på den engelska landsbygden. Parets bil, lika dyr som anpassad till den countrystil man önskar förmedla, står parkerad i bakgrunden.

 

TÄNK TVÄRTOM.

Att kunna sin målgrupp och bekräfta deras drömmar och mål i text, bild och film är inte svårt. Svaren på dina kunders drömmar finns därute även för ditt företags produkter eller tjänster. Det som ofta hindrar oss är modet att enbart söka marknadsföringseffekt hos de som betyder något för oss. Att bli ratad av många verkar nästan alltid locka mera än att bli älskad av få när det kommer till vågade marknadsföringsbeslut. Vårt tips är; testa att tänka tvärtom en gång. Vad tycker bara de ytterst få personer som du behöver påverka för att köpa det du säljer? Vad är deras övergripande mål? Vem blir de inspirerade av?

 

DRÖMMEN OM EN LIVSSTIL.

Min uppskattning av antalet personer som passar in på beskrivningen av paret i bilden är max någon promille av den totala befolkningen på de brittiska öarna? Inget företag skulle rimligen enbart kunna leva på dessa få personer.

Men de som drömmer om ett liv som paret (och hunden) på bilden är desto fler. På landet behövs slitstarka och vädertåliga kläder. Här svänger inte modet fyra gånger per år, här förväntas ytterplagg hålla i ett decennium. Minst.