Kol & Cocktails

BAKGRUND

KOL är en restaurang och bar i Helsingborg vars målsättning är att vara en naturlig mötesplats för sina gäster som inte vill kompromissa med mat och dryck i en trevlig atmosfär. Den gemensamma nämnaren i både restaurang och bar är bra råvaror, innovation och nyfikenhet. Restaurangen fokuserar som namnet antyder på framförallt kolgrillat i alla dess former. Allt från skaldjur till fisk, grönsaker, frukt och bröd passerar över grillen. Barens cocktails är baserade på handpressade juicer.

UPPDRAG

Helsingborg nämns ofta som en av Sveriges mest restaurangtäta städer per invånare. Publiken är kräsen och ombytlig. Basuneras uppdrag var därför att skapa en fungerade grunddesign och grafisk profil kring alla enheter som en nystartad restaurang behöver, men som tydligt interagerade med inredning och atmosfär. Uppdraget omfattade även en ny webbplats. Ett besök på restaurangen ska inte vara en chansning baserad på för lite information till målgruppen.

SÅ GJORDE VI

Hur mycket vill du veta om en restaurang innan du väljer att boka den? Och hur vill du kunna boka din restaurang om du gillar vad du ser på hemsidan?
http://kolhelsingborg.se är en sida som är uppbyggd för att ”checka av” alla de frågor du som gäst vill veta innan du tar ett beslut att boka bord.
Vad innebär det grillade konceptet? Hur är atmosfären i restaurangen, vilken nivå håller mat och dryck? Är personalen kompetent och serviceminded?
På hemsidan kommer besökaren så nära ett fysiskt besök som det bara går och tillsammans med en smart bokningfunktion är det fysiska besöket inte långt borta.

RESULTAT

”Vi visste att det fanns en lucka i Helsingborg för ett nytt restaurangkoncept. Där kvällen kan fortsätta även efter middagen. Utmaningen var att inte tumma på några detaljer eftersom det ofta är det som gör skillnad för gästen. I vår kommunikation var vi dessutom väldigt tydliga med vad som skiljer vårt erbjudande från konkurrenternas. Vad gäller vår hemsida är den affärskritisk eftersom dess roll är att fånga upp och bekräfta alla positiva rekommendationer. Mottagandet av konceptet har varit långt över förväntan och nu väntar en expansion av konceptet till Malmö där vi fortsätter samarbetet med Basunera.” Michael Fogelqvist, KOL & Cocktails

Carepa

Carepa


digitalt film koncept print

Docuro

Docuro


digitalt koncept

Ängelholms Flygplats


digitalt koncept

Sillen & makrillen

Sillen & Makrillen


digitalt

Janssondata


film

Ericsson


Avector

Avector


digitalt film print

Vattnets Hus i Ängelholm


digitalt film koncept print

Resurs Bank


digitalt film

OV Helsingborg


film

OCAY!


film

Höganäs kommun


film koncept

HerpaTech

HerpaTech


print

Wiklund Trading


print

Intersolia

Intersolia


digitalt print

Lundbeck

Lundbeck


film

Eskilsminne IF


koncept print

Kåseberga Café & Bistro

Kåseberga Café & Bistro


print

Escape Travel

Escape Travel


digitalt

Bara Vara

Bara Vara


digitalt

Finnlines

Finnlines


film

KOL & COCKTAILS


digitalt

HUNGERPROJEKTET


film

AD Formgivare


Basunera Kommunikations- och Reklambyrå
Drottninggatan 3
252 21 Helsingborg
042 400 04 10
info@basunera.com

Följ oss på sociala medier