Smarta möbler för det digitala klassrummet

Bakgrund
JanssonData är en Apple-specialist i Helsingborg som beslutade att starta ett nytt affärsområde inom sin verksamhet. I takt med att den digitala undervisningen ökar såg de behovet av att ladda och förvara surfplattor och datorer på ett enkelt, säkert och smart sätt. Med det nya varumärket iPadförvaring vill man tillgodose skolornas och mer specifikt elevernas behov av smarta möbler. Som generalagentur  för Zioxis skolmöbler i Sverige ville man etablera sig på ett nytt område.

Uppdrag
Vårt arbete låg i att bearbeta och öka försäljningen genom kommunikation i befintliga kanaler med hemsidan i fokus. Vi arbetade fram en kommunikativ strategi för att optimera deras köpflöde genom tydliga budskap och intresseväckande innehåll. Detta gjorde vi för att påvisa kundnyttan på ett okomplicerat sätt och göra besöket på hemsidan mer användarvänligt.

Så gjorde vi
Vi arbetade fram konceptet ”Smartare möbler för det digitala klassrummet” för att behålla målgruppens intresse vid första anblick. Det inkluderade att skriva engagerande texter, ta fram genomtänkt design och ta bra tillhörande bilder. Vi skapade en film för att fånga, behålla och förvalta målgruppen som påvisar att möblerna används och fungerar i verkligheten. Alla instanser genomfördes med ett tydligt syfte att konvertera intresse till köp.

Resultat
JanssonData såg en successiv ökning i sin försäljning under den senare delen av 2016. Under 2017 har försäljningen hittills öka 16 gånger mot motsvarande period förra året. Samarbetet fortlöper med nya produkter i sortimentet och nya lösningar att bygga intressant kommunikation kring. 

Basunera Kommunikations- och Reklambyrå
Drottninggatan 3
252 21 Helsingborg
042 400 04 10
info@basunera.com

Följ oss på sociala medier
  

Senaste projekten

___

Grafisk Identitet

Kåseberga Café & Bistro


print

OV Helsingborg


film

Wiklund Trading


print

Trotto digitaliserar hästsporten

Trotto


digitalt

Kol öppnar i Malmö

Kol & Cocktails Malmö


digitalt

Escape Travel


digitalt

Hemsida

Bara Vara


digitalt

Reklamfilmer

Finnlines


film