Hungerprojektet

BAKGRUND

Hungerprojektet är en ideell organisation som arbetar för att avskaffa hunger och fattigdom genom att väcka lokal entreprenörsanda. Social mobilisering, jämställdhet och samarbete med lokala myndigheter är de tre grundkomponenterna som ligger till grund för arbetet, liksom att alla lösningar är lokala och sker med lokalt anställda eller volontärer. Hungerprojektet driver program i Afrika, Latinamerika och Asien.

SÅ GJORDE VI

Basunera har sedan fyra år producerat totalt fyra olika filmer. De två första filmerna har varit animerade och fokuserade på att förklara Hungerprojektets mission och modell. Under februari 2015 följde vi med Hungerprojektet på en resa till Etiopien för att där fånga de på andra sidan modellen. De som under 5-8 år får se sina liv förändras till det bättre. Genom kunskap i hur man bäst brukar sin jord, utbildar sina barn eller hur man bäst förvaltar ett microlån och samtidigt får befintliga normer och traditioner att inse att kvinnor är bäst lämpade att hantera dessa frågor.

UPPDRAG

Att vara en organisation som hjälper till att skapa samhällen som och som lyfter 1.000 tals individer till en ny plattorm av levnadsstandard kan vara komplext att kommunicera? Hungerprojektet använder Basunera för att genom film och därmed känslor berätta om sin verksamhet, sin modell och berättelser från verkligheten som bevisar att modellen verkligen fungerar. Basunera jobbar Pro Bono vilket innebär att vi bjuder på vår tid, kunskap och energi till Hungerprojektet.

RESULTAT

Vi är väldigt stolta och nyper oss fortfarande i armen när vi inser att våra filmer bidragit till att sprida kunskap och därmed en stor summa insamlade pengar som kommit mottagarna till stor nytta. Att få se och på riktigt känna effekten på plats är både gripande och frustrerade genom att vi vill hjälpa ännu fler familjer till en rimlig levnadsstandard.

Carepa

Carepa


digitalt film koncept print

Docuro

Docuro


digitalt koncept

Ängelholms Flygplats


digitalt koncept

Sillen & makrillen

Sillen & Makrillen


digitalt

Janssondata


film

Ericsson


Avector

Avector


digitalt film print

Vattnets Hus i Ängelholm


digitalt film koncept print

Resurs Bank


digitalt film

OV Helsingborg


film

OCAY!


film

Höganäs kommun


film koncept

HerpaTech

HerpaTech


print

Wiklund Trading


print

Intersolia

Intersolia


digitalt print

Lundbeck

Lundbeck


film

Eskilsminne IF


koncept print

Kåseberga Café & Bistro

Kåseberga Café & Bistro


print

Escape Travel

Escape Travel


digitalt

Bara Vara

Bara Vara


digitalt

Finnlines

Finnlines


film

KOL & COCKTAILS


digitalt

HUNGERPROJEKTET


film

AD Formgivare


Basunera Kommunikations- och Reklambyrå
Drottninggatan 3
252 21 Helsingborg
042 400 04 10
info@basunera.com

Följ oss på sociala medier