Hela Helsingborg

Uppdrag

Eskilsminne IF är med sina 1000 aktiva spelare i 40 olika lag, södra Sveriges största fotbollsförening. Eskilsminne IF har under året tillsammans med Helsingborgs stad startat det största samhällsprojektet i föreningens historia. Eskilsminne IF vände sig då till oss med uppdraget att hjälpa föreningen att bli tydlig i sin kommunikation kring verksamheten och deras olika ben, samt att förnya det visuella språket.

Så gjorde vi

Vi tog fram ett koncept med tre tydliga separata ben i föreningen; klubben Eskilsminne IF, Eskilscupen och samhällsprojekt. För att på ett tydligt sätt visualisera detta skapades en logga för samhällsprojektet som fick namnet Hela Helsingborg, samtidigt som vi tog fram en ny grafisk profil för helheten och producerade en broschyr med en tydlig presentation av Eskilsminne IFs olika ben.

Grunden för det nya visuella språket var att det på ett tydligt vis skulle förmedla Eskilsminne IFs verksamhet och kärnvärden så att partners, medlemmar och andra intressenter lätt ska kunna identifiera verksamheten. Bildmaner, färgval och typografi som sattes i samband med detta ska tillsammans hjälpa till att förkroppsliga Eskilsminne IFs ledord – respekt, jämlikhet och kamratskap.

Logotypen för Hela Helsingborg är framtagen för att förmedla den aktivitet och glädje som projektet är grundat i. Vi har använt skosnöret som symbol för en gemensam nämnare mellan en otalig mängd aktiviteter som deltar i samhällsprojektet. Det är skosnöret som dras åt på fotbollsplanen, av ballerinan, i skateparken eller på hojen till gitarrlektionen. Ett inkluderande och lekfullt utryck som tilltalar ungdomar oavsett ålder.

Basunera Kommunikations- och Reklambyrå
Drottninggatan 3
252 21 Helsingborg
042 400 04 10
info@basunera.com

Följ oss på sociala medier
  

Senaste projekten

___

Grafisk Identitet

Kåseberga Café & Bistro


print

OV Helsingborg


film

Wiklund Trading


print

Trotto digitaliserar hästsporten

Trotto


digitalt

Kol öppnar i Malmö

Kol & Cocktails Malmö


digitalt

Escape Travel


digitalt

Hemsida

Bara Vara


digitalt

Reklamfilmer

Finnlines


film