Escape Travel

Safariresan

 

Upplevelse & avkoppling

Att resa på safari till Afrika är en magisk upplevelse och kanske en resa du gör en gång i livet. När du får möta de vilda djuren på savannen är det som att vara barn igen, du blir barnsligt lycklig. På Sebatana Lodge i Sydafrika möter upplevelse och avkoppling varandra på ett alldeles ypperligt sätt. Den femstjärniga lodgen bjuder på spännande safariturer i sitt privata reservat samtidigt som du får njuta av goda middagar och en gästvänlig och härlig miljö att vistas i.

Det finns många fördelar att lyfta fram med Sebatana Lodge som ligger strax norr om Johannesburg i Waterberg, en av fördelarna är att lodgen ligger i ett område fritt från malaria. Något som många uppskattar, framförallt familjer med små barn.

Vad som också särskiljer den här safariresan mot andra är att vi stannar hela vistelsen på Sebatana Lodge, på många safariresor byter du boende flera gånger under resan. Fördelen med att bo på ett ställe är att du får tid till avkoppling, du hinner med den där pooldagen som du kanske också behöver och längtar efter. Från poolen kan du dessutom spana utöver savannen och kanske få se giraffer, zebror och antiloper - inte alla pooler som bjuder på den utsikten. Det finns endast 12 rum på lodgen, så du hinner lära känna både personalen och gästerna vilket gör att stämningen blir väldigt god. Rummen ligger i bungalows och i varje bungalow är det två rum med en anslutande dörr, en fördel ifall man är en barnfamilj eller ett sällskap som vill dela ett större rum.

Sebatana Lodge har funnits i 21 år och jobbar aktivt med att vara en bra arbetsgivare som ger sina anställda bra löner och villkor. Bland annat så ger de högre lön till sina anställda med motkravet att den anställdas barn måste gå i skolan. Förutom detta har de också flera projekt de stöttar och hjälper runt omkring i området, bland annat projekt med el och infrastruktur, viktiga delar för att ett samhälle ska fungera.

Lodgen ligger i reservatet som ägs av Sebatana och det är även här safariturerna går. Under veckan gör vi fyra olika safariturer under olika tider på dygnet, det gör att varje tur blir unik, vi ser olika djur beroende på tiden på dygnet. Reservatet har ett varierat djurliv och de djuren du kan få se är, antiloper, babianer, giraffer, schakaler, gnuer, impalas, leopard, zebror m.fl. Under veckan finns det också möjlighet att åka med på andra turer utanför reservatet och få möjligheten att se ”the big five”.

Förutom de safariturerna vi gör under veckan är en av höjdpunkterna när vi beger oss till Sunset Rock. Här njuter vi av ett glas bubblande champagne i tystnaden och ser solen sakta går ner över bergen och det storslagna afrikanska landskapet. Solnedgångarna i Afrika är något alldeles speciellt, du vill aldrig att det ska ta slut, precis som vistelsen på Sebatana Lodge.

 

Carepa

Carepa


digitalt film koncept print

Docuro

Docuro


digitalt koncept

Ängelholms Flygplats


digitalt koncept

Sillen & makrillen

Sillen & Makrillen


digitalt

Janssondata


film

Ericsson


Avector

Avector


digitalt film print

Vattnets Hus i Ängelholm


digitalt film koncept print

Resurs Bank


digitalt film

OV Helsingborg


film

OCAY!


film

Höganäs kommun


film koncept

HerpaTech

HerpaTech


print

Wiklund Trading


print

Intersolia

Intersolia


digitalt print

Lundbeck

Lundbeck


film

Eskilsminne IF


koncept print

Kåseberga Café & Bistro

Kåseberga Café & Bistro


print

Escape Travel

Escape Travel


digitalt

Bara Vara

Bara Vara


digitalt

Finnlines

Finnlines


film

KOL & COCKTAILS


digitalt

HUNGERPROJEKTET


film

AD Formgivare


Basunera Kommunikations- och Reklambyrå
Drottninggatan 3
252 21 Helsingborg
042 400 04 10
info@basunera.com

Följ oss på sociala medier