CLOSE

ABOUT ME

Our external advisory board, this year consisting of 24 experts from 20 leading global research organizations.

READ MORE

ÄGGEN TAR OSS SVERIGE RUNT

Sedan början av sommaren har Nina tillsammans med Kronägg rest runt i Sverige och besökt några av Kronäggs äggproducenter. Är du som vi, nyfiken på Ninas reportagerunda kommer här en intervju vi gjort med henne.

 

Hallå där Nina! Du har rest runt med Kronägg och gjort reportage hos regionala äggproducenter i Sverige. Varför?

Vi har hjälpt Kronägg med en ny förpackningsdesign till deras nya kategori, Lokala Ägg, där gården bakom äggen finns illustrerad på kartongen. Nu var det dags att även ta reda på storyn om gården, familjen och trakten runt omkring.

 

Är det något konsumenten efterfrågar?

Många konsumenter är väldigt medvetna när de väljer ägg idag. Det finns flera olika sorter att välja på i butikens ägghylla. Många vill dessutom veta mer om gården som äggen kommer ifrån och hur hönorna har det. Att få komma nära producenten.

 

Hur kommer reportagen att användas?

Efter vår rundresa på gårdar över hela Sverige finns det nu mycket material att tillgå. Första kanalen ut blir att informera om gårdarna på Kronäggs hemsida, men även i andra sammanhang, till exempel ute i butik och genom övrigt marknadsföringsmaterial.

 

Har du fått en annorlunda uppfattning om äggproduktion?

Ja, och övervägande positiv. Det var roligt att se vilket enormt engagemang och respekt producenterna har för sina hönor och deras välmående. Jag blev även glad över att se vilka stora områden hönorna strövade fritt på.

 

Nämn tre saker du har lärt dig om hönor:

1. Hönor älskar att sandbada.
2. Hönor gillar fasta rutiner.
3. Hönor är väldigt sociala och nyfikna.